Kalkulator ovulacije i poroda

Uz pomoć priloženog kalkulatora možete orijentacijski izračunati datum ovulacije, odnosno svoje plodne dane, te očekivani datum porođaja za Vaše dijete, a na temelju prvog dana zadnje menstruacije. Navedeni su rezultati orijentacijski prosjek za Vas, te nisu zamjena za pregled i savjet liječnika.

Kalkulator:

[ovulation-predictor]

Osnovne informacije:

Menstruacijski ciklus se mjeri od prvog dana menstruacijskog krvarenja do prvog dana sljedećeg menstruacijskog krvarenja. U većine žena normalni menstruacijski ciklus traje od 28 do 32 dana, no neke žene mogu imati kraći ili dulji menstruacijski ciklus. Ovulacija je dio normalnog menstruacijskog ciklusa i za vrijeme iste dolazi do otpuštanja zrele jajne stanice iz jajnika prema jajovodu. Kalkulator ovulacije i poroda pomaže vam okvirno odrediti plodne dane kada je moguće ostvariti trudnoću ili razdoblje tijekom mjeseca u kojem možete imati spolne odnose bez opasnosti od trudnoće, te datum poroda. Kako bi se plodni dani i datum poroda mogli pouzdano izračunati, vrlo je važno da su vam ciklusi pravilni.

Računanje datuma ovulacije i poroda putem ovog kalkulatora je informativne prirode i ne može zamijeniti pregled i savjet liječnika.