Neplodnost

Pacijenti koji ulaze u postupak liječenja neplodnosti moraju biti informirani o postupcima medicinski pomognute oplodnje, te o mogućem ishodu zahvata.

Informacije o tijeku postupka

Pogledajte cjenik usluga

Osnovne informacije:

Proces oplodnje kod čovjeka je izuzetno složen, te je plodnost čovjeka manja nego kod drugih vrsta. Plodnost je u blagom ali trajnom opadanju, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

Učestalost neplodnosti u razvijenim zemljama je 15-18%. Neplodnost se definira kao izostanak trudnoće, nakon jedne godine redovitih spolnih odnosa.

U prvoj godini 70-80% parova postiže željenu trudnoću, a u drugoj godini će postići još samo 6-7% parova.

 

Prvi korak u liječenju neplodnosti, temeljita je obrada oba partnera, budući je uzrok neplodnosti povezan s muškim i ženskim partnerom. Obrada neplodnosti ukazuje na to da je u 40% slučajeva riječ o problemu kod muškarca, a u žena oko 50% slučajeva, dok su razlozi nejasni i nepotpuno objašnjeni u oko 10% parova.

Nakon završene kompletne obrade, radi se plan liječenja ovisno o moguće utvrđenim uzrocima, te ga se potom individualno prilagođava pojedinoj osobi i paru, ovisno o dobi, općem zdravstvenom stanju, te ostalim eventualno prisutnim specifičnostima (vjerski, etički stavovi,…).

Stope uspješnosti liječenja neplodnosti, ovise o metodama koje su koriste, tipu problema koji se liječi, kao i o dobi – prvenstveno žene.

Prema svim ozbiljno rađenim studijama, odnosno međunarodnim rezultatima, stopa uspješnosti liječenja kada govorimo o IVF postupcima se kreće oko 25-40%, mada su na internetu dostupni i podatci pojedinih Ustanova koje prvenstveno zahvaljujući „reklamnim“ statistikama i debelo premašuju ove podatke.

Dijagnostika

Spermiogram, ultrazvučna dijagnostika, hormonski profil , itd…

Stručan tim i najmodernije opremljena poliklinika

Liječenje

MPO, IVF/ICSI/PICSI, inseminacija, stimulacija ovulacije, itd…

Multidisciplinarni pristup i najmodernije metode

Priručnik za pacijente

Sve informacije o tijeku postupka na jednom mjestu

Informirajte se o postupcima medicinski pomognute oplodnje