Poliklinika Šparac

Upoznajte naš medicinski tim

Prim.dr.sc. Vladimir Šparac, dr.med.

Do sada je završio nekoliko poslijediplomskih tečajeva iz područja ginekološke endoskopije, ginekološkog ultrazvuka, te je stalni sudski vještak za područje medicine. Aktivni je predavač na poslijediplomskim tečajevima ginekološke endoskopije (laparoskopija i histeroskopija). Kao pozvani predavač ili aktivni sudionik, sudjelovao je na nekoliko desetaka međunarodnih ginekoloških kongresa.

Obnašao je dužnost potpredsjednika Hrvatskog društva za ginekološku endoskopiju pri Hrvatskom liječničkom zboru u dva mandata.
Član je upravnih odbora Društva za ultrazvuk u ginekologiji i perinatologiji HLZ-a, te Hrvatskog društva za ginekološku endoskopiju pri HLZ,  aktivan je član Europskog društva za ginekološku endoskopiju (ESGE).

Autor je više poglavlja u knjigama i medicinskim udžbenicima, te brojnih međunarodno priznatih i citiranih znanstvenih radova iz polja ginekološke endoskopije, te ultrazvuka.
Sa preko 300 operacijskih zahvata godišnje iz područja opće ginekološke kirurgije i endoskopije (laparoskopija i histeroskopija), Dr.Šparac spada među najiskusnije endoskopske operatere u Hrvatskoj.

Kontakt informacije

Rođen je 04. svibnja 1967. godine u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu…

1992. g. diplomirao je na  Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1993. do 1994.g. radi na ginekološkom odjelu “Klinike za tumore i sl. bolesti” u Zagrebu, da bi nakon toga prešao u Kliniku za ginekologiju i porodništvo Medicinskog fakulteta u Zagrebu, OB “Sveti Duh“.

1997.g. obranio je magistarski rad i stekao naslov magistra medicinskih nauka, te je dvije godine kasnije završio specijalizaciju iz ginekologije i porodništva

2002.g. obranio je  doktorsku disertaciju na temu Uloga trodimenzionalnog ultrazvuka s power doplerom u otkrivanju raka jajnika“.

2004.g. bio je zaposlenik Klinike za ginekologiju i ženske bolesti u Kliničkoj bolnici “Split”da bi se iste godine vratio u OB “Sveti Duh” gdje ubrzo postaje zamjenik Ravnatelja ustanove, i navedenu funkciju obnaša do preseljenja u Split u studenom 2005.g.

Od 2005.g. pridružuje se Poliklinici „Cito“ gdje ostaje do veljače 2015.g. kada osniva ustanovu i postaje ravnatelj Poliklinike „Šparac“.

2010.g. od strane Ministarstva Zdravstva i socijalne skrbi mu je dodjeljenja titula Primarijus.

2012.g. mu Ministarstvo Zdravlja priznaje status subspecijalista iz područja humane reprodukcije.

2014.g. izabran je u status docenta pri Međunarodnom Sveučilištu u Dubrovniku.

Dogovorite termin

U našoj Ustanovi možete napraviti on-line rezervaciju za željeni termin svog pregleda.
Tijekom istog radnog dana ćemo Vam termin potvrditi telefonski ili on-line putem.